Permanente make up Specialist

Ik ben Permanente Make Up specialist en wil mij graag even voorstellen,

Mijn naam is Corina Maaks, eigenaresse van PMU Studio Skin Art, vanaf eind juli 2017 gevestigd in Beautyshop Toute Fabiene aan het Purmerplein 12 in Amsterdam. Ik heb met veel plezier mijn opleiding als Permanente Make Up Specialist aan de Nederlandse Academie voor PMU gevolgd. Op dit moment ben ik bezig mij verder te specialiseren in dit vak, ik word verder opgeleid door Irma Hulscher (www.irmahulscher.nl) en leer van haar de nieuwste technieken op het gebied van Permanente Make-up.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid, permanente make-up word vaak vergeleken met een tatoeage, dat is het dus niet.
Wij pigmenteren in de lederhuid en bij een tatoeage gebeurd dit dieper in de huid.
Permanente make-up houd ongeveer 2 tot 6 jaar.
Dit ligt aan het soort behandeling en hoe u ermee omgaat.
Als u veel in de zon komt zal het pigment eerder oplichten.
Zodra u ziet dat dat de permanente make-up gaat vervagen, dan adviseer ik u een afspraak te maken voor een touch-up. Dit is meestal na 1 tot 2 jaar.

De behandeling

Ik doe alle nieuwe pigmentaties in drie behandelingen. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen. Alleen in drie behandelingen kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd dan dat de lijn er diep en compact in een of twee keer wordt ingezet. Bij de eerste behandeling worden uitgebreid uw wensen besproken qua vorm en kleur. Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment, maar deze laag schilfert regelmatig af. U ziet dan ook, 3-4 dagen na de behandeling, wat er gebeurt: de pigmentatie wordt lichter. Bij de volgende twee behandelingen worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.

Permanente make-up nabehandeling

Na de behandeling krijgt u een nabehandelings-kaartje mee, waarop staat vermeld hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen ná uw behandeling. U ontvangt van ons, indien nodig, een sachet vaseline. U dient de behandelde huid 3 dagen droog te laten, dus geen water, niet zwemmen, sauna enzovoort. TIP: Was uw haar voor uw permanente make-up behandeling! Als u een sachet  vaseline meekrijgt, smeert u de huid dan maar een keer per dag in (wenkbrauwen en ogen) Voor de lippen kunt u het zo’n 3 keer herhalen. Te veel vaseline onttrekt namelijk enigszins iets pigment uit de huid.

Permanente make up wenkbrauwen

Er zijn verschillende technieken om een wenkbrauw om te bouwen.

  • Schaduwtechniek bijvoorbeeld ziet eruit alsof er met een zacht potloodje de wenkbrauw is in geschaduwd. Geschikt voor mensen met een complete vorm maar te dun “begroeid”.
  • Hairstroke-techniek is het tekenen van hele dunne dunne haartjes, dit kan met verschillende naalden en bij elk huidtype.

Permanente make up eye-liner

  • Infralash is een subtiel lijntje tussen de wimperhaartjes, die niet vergelijkbaar is met een ‘normale’ eyeliner boven de wimpers. Deze methode geeft een zeer natuurlijk effect en laat de wimperaanzet voller lijken.
  • Graficliner is een volle eyeliner die mag opvallen. Ideaal voor degenen die standaard elke dag een lijntje tekenen.
  • Smudgy eyeliner is een uitgeschaduwde eyeliner, bestaande uit twee tot drie kleuren, die van donker naar licht lopen. Deze eyeliner is geschikt voor mensen met een groot, bewegend ooglid.

Eyebrow styling

Tevens ben ik ook gespecialiseerd op het gebied van stylen en kleuren van de wenkbrauwen. Ik maak gebruik van de normale wenkbrauwverf, maar ook bied ik de natuurlijke  Henna behandelingen aan van Brow Tastic, deze kleurt ook de huid mee, waardoor je (tijdelijk)bredere wenkbrauwen kunt creëren. Daarna maken we er een mooie vorm in die bij u gezicht en persoonlijkheid past door middel van waxen en epileren.

Opening juli 2017

Vanaf eind Juli 2017 ga ik officieel open op dit adres en kunt u bij mij terecht voor verschillende behandelingen op deze gebieden.Heeft u eventueel al vragen kunt u mij bereiken door een mailtje te sturen op onderstaand mailadres.

Tot ziens in de nieuwe studio “Skin Art” te Amsterdam.

Info of afspraak PMU